Ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum - a way to garden

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo' Margaret roach, hoofd tuinman.

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

ORE DAN 20 jaar geleden, kunstenaars Allyson Levy en Scott Serrano begonnen een botanische tuin in de achtertuin van hun Hudson Valley, New York, thuis. Vandaag, de Hortus Arboretum en Botanical Gardens is gegroeid tot 11 hectare van diverse collecties.

Een van de koppels passies is ongebruikelijk eetbaar, en nu hebben ze geschreven een boek over hun favorieten.

(affiliate link) profielen 50 gemakkelijk te groeien selecties, en we spraken onlangs over een paar van degenen die ook inheemse planten (inclusief pawpaw, boven, persimmon.

Allyson en Scott zijn beide beeldend kunstenaars, en hun tuin die vandaag de dag is.

kreeg haar start als inspiratie en bron van grondstoffen voor hun creatieve inspanningen. Ze groeide uit tot een non-profit organisatie die bezoekers verwelkomt.

Voer in om een kopie van het boek te winnen door commentaar te geven in het vak onderaan de pagina.

ongebruikelijke inheemse eetbaarheden, met hortus arboretum.

com/podcast-speler/29999/native-fruit-with-hortus-arboretum-a-way-to-garden-with-margaret-roach-july-4-2022.

Dus, mijn, oh mijn hoe je achtertuin is gegroeid. Dus net voordat we begonnen, vertel ons kort hoe dit allemaal gebeurde.

Zoals we graag zeggen, begon het meer als een nieuwsgierigheid, en toen gingen we naar beneden een konijnenhol en zijn geworden-.

Ik denk dat voor de meeste tuiniers, zodra ze beginnen te leren over verschillende planten, het echt opent een hele wereld. Dus zelfs als met een focus op inheemse planten, dan heb je inheemse sierplanten en inheemse eetbaarheden. En ik denk dat vroeg op voor ons, we beseften dat er zo veel prachtige planten die we wilden proberen te groeien. En dan, zodra we veel van die in de grond hadden gezet, onze interesse werd nog meer gepiqued over, Wat anders is er? Wat anders kunnen we proberen te groeien? En ja, voordat je het wist, hadden we echt onze 3 hectare geplant.

En in 2009 hadden we het geluk om land te krijgen over de weg, dat was ongeveer 8 hectare. En dat was een volledige zuidelijke site, dus we stopten in een notenbos, en we stopten in Europese pruimen, en we stopten in een heleboel magnolia's en door viburnum collecties. En eigenlijk waren we onlangs in staat om gewoon 10 hectare land te kopen dat grenst aan onze veldtuin, dus we hebben nu 21 hectare.

Maar nu is het een heel andere kans om te planten als we er zijn. Maar we houden van alle planten, maar er is al deze interesse in inheemse planten geweest. En in ons boek, zou ik zeggen ongeveer 20 inheemse bomen, velen die mensen niet eens beseffen zijn inheemse.

20 van de 50, ja, dat is geweldig. Dus, ik dacht dat het leuk zou zijn om nul in op een handvol van die inheemse onder de 50 soorten in het boek genaamd Cold-Hardy Fruits and Nuts. En hoewel sommige behoren tot mijn favorieten voor wilde dieren en ik heb vele, vele planten van elk van hen voor vele decennia, wist ik niet, bijvoorbeeld, dat.

Ik wist dat het was inheemse omdat ik kocht mijn eerste plant bij een inheemse plant verkoop een miljoen jaar geleden maar ik wist niet dat het was een eetbare versiering dat mensen kon knabbelen, ook.

Er is een lange traditie in de Japanse cultuur voor het eten.

Zijn scheuten worden gegeten en gekookt en gekookt, en de bessen smaken vergelijkbaar. Id zeggen dat de Amerikaanse soort is beter.

Voor mij, opnieuw, het is een wilde plant, dus de bessen zijn klein en ze zijn in clusters.

zijn zeer dicht bij een soort van drop-blackberry smaak. Dus als ze worden gekookt met een gekookt en gestrooid met een zoetstof, ze maken een soort van een heerlijke, bijna wortel bier-licorize smaak drank. Het is echt een prachtige zomer drank.

En er zijn veel bronnen die zeggen dat plant goed doet in deels schaduw, en ik stak het in deels schaduw. En helaas, omdat we droogte in het midden van de zomer, mijn planten bleef sterven weggaan om te slapen. Dus bleef ik graven ze omhoog en verplaatsen ze in meer en meer schaduw. En het gebied waar we waren gewoon niet kon onderhouden. Ze zouden prachtig doen tot het midden van de zomer. En dan zouden ze gaan slapen, en ik wilde de bessen niet krijgen.

Dus ik groef ze eindelijk op en verplaatste ze naar het midden van ons bos, waar ik ze kon zien, en misschien sloeg ik ze af en toe met een klein beetje water als ze niet vochtig waren. Maar al die kleine plaatsen waar ik ze opgegraven heb en verplaatst, liet ik kleine kleine stukjes wortels achter. En dus zijn ze teruggevlogen, als een onbedoelde kinderkamer, in principe.

Zoals ik al zei, we moeten tegen de mensen zeggen, dit is een reusachtige kruidachtige vaste plant. Je zou denken dat het een struik als je het ziet tijdens het actieve seizoen. Want ik kijk uit het raam naar mijn twee oudste planten, en ze zijn waarschijnlijk 25 of meer jaar dat ik de soort hier had.

Het is ook een productieve zelf-zoeker, dus mensen moeten weten dat als ze deze plant gaan gebruiken, ze er een oogje op moeten houden en kijken waar het heen gaat en er zeker van zijn, want het is groot en het opgraven van een volwassene uit is geen kleine zaak.

Maar hopelijk zouden de mensen opgewonden raken om de bessen te proberen, dus dat is een manier om de plant onder controle te houden.

Dus je gaat naar binnen en geniet van een handvol hier, of je maakt een thee of een drankje. Het is interessant voor mij dat er niet zoveel planten die zo goed doen in een full-shade site.

Vooral iets zo groot kijken, je zou niet denken dat een kruidachtige vaste plant zou krijgen om te zijn Sommige van de mijne zijn, ik weet het niet, 7 of 8 voet doorsnee en 5 voet lang.

Nogmaals, het ziet eruit als een struik, maar dan sterft aan de grond.

n Californië, en ik weet dit omdat ik opgegroeid in Californië, Ik opgegraven uit een roodhout gebied waar mijn grootvader had gezet in een hut. Ik opgegraven vier of vijf planten, en die kunnen ongeveer negen of tien voet hoog.

En het lijkt erg op onze inheemse.

en evenzo, de chokeberry struik, die ik zowel de rood-vruchtige heb.

en ik heb er veel en veel van omdat ik een vogel persoon, en zo, Ik heb altijd veel van hen voor vogels gehad. Het heeft mijn interesse gewekt dat in uw boek dat je noemde dat die vrucht kan worden gegeten, omdat o jongen, is dat vol met tannines.

en o jongen, is dat een bittere adstringerende, whoa!.

En vandaar zijn gebruikelijke naam, toch? Chokeberry betekent-.

Ok? Misschien in termen van marketing dit voor mensen die geïnteresseerd zijn in het eten in hun tuin, dit is niet de juiste algemene naam voor het. Maar niettemin, het is een van die die ik vind de vrucht, afhankelijk van de specifieke struik, zelfs als je had een aantal van de zwarte.

als je er meerdere had, zelfs de vruchten van struik tot struik, het smaakt iets anders.

Ik heb ontdekt dat ofwel drogen ze in een dehydrator, daadwerkelijk het krijgen van de suikers geconcentreerd omdat het heeft een vrij goede hoeveelheid suikers in de vrucht zelfis een manier om uit te plagen dat echt bittere adstringerende, looibare kwaliteit. Maar ook, het bevriezen van de vrucht helpt ook daarmee.

En hij zei: "Heb je het ooit laten drogen? Ik denk.

Ik denk dat in het boek dat je Polen zegt, bijvoorbeeld, dat het eigenlijk populair is.

Als je online gaat en kijkt in Polen onder.

kwekers, er zijn twee of drie die Het is een grote, grote business.

Het andere interessante eraan is dat je hier in de tuin al decennia lang geen vogels ziet gaan voor de heilige bessen, de winterbessen over de weg. Ik heb al deze vruchtdragende struiken in de herfst. En zo zal het Aronia fruit daar gewoon hangen. Niemand gaat het nemen, omdat ze weten dat het niet klaar is, dus--

Het blijft hangen tot de late winter, en soms zelfs in de lente, is het er nog steeds. En zijn gedroogd, zoals je zei, kan meer smakelijk [gelach] zijn.

De dingen die de hele weg door de winter worden achtergelaten, zijn het laatste redmiddel.

De verschillende kwaliteiten van verschillende vruchten en de doeleinden die ze dan dienen in de habitat zijn behoorlijk fascinerend.

Maar het is een zeer nuttige struik, in de zin dat voor mensen zoals jij die grote vogelaars zijn, zijn geweldig voor wilde dieren. Als ze je iets nalaten, heb je wat om uit de hand te proberen. Het is ook een van deze echt stoere, aanpasbare struiken, toch? Dus je kunt het vrijwel overal zetten.

Je kon per ongeluk je auto er overheen rijden, en het zou prima zijn, dus ik niet specifiek-.

Was niet aan te bevelen dat, echter, mensen.

Maar ik heb het in schaduwrijke gebieden. Naast de vruchten, kunnen de bladeren een prachtige herfst kleur. Dus het heeft sierwaarde, de kleine witte bloemen in de lente trekken bestuivers. Dus zijn soort van een win-win plant, denk ik, voor een lage verzorging plant.

En er zijn cultivars die vruchten hebben verbeterd die een beetje meer suiker hebben, Nero en Viking en sommige van degenen die zijn geselecteerd voor vruchten van hogere kwaliteit. En de Europese mensen, waarschijnlijk Pools, die hebben gekozen voor de vruchten van hogere kwaliteit. Dus veel van degenen die hier op de markt zijn zijn geselecteerd, degenen die zijn geselecteerd.

Er is als een half dozijn Amerikaanse Aronia's, de struiken, de zwarte.

Maar de meeste mensen zouden zelfs nooit zien het fruit echt, omdat het de neiging om te worden gebruikt in voedselproductie voor mengen met andere sappen of anderen. Juist? Vanwege de echt hoge antioxiderende eigenschappen. Dus mensen hebben al geprobeerd Aronia zonder het zelfs maar te weten.

Ik heb nooit de vruchten gegeten.

Nee, weet je wat? Je hebt gelijk daarover, in feite. Wanneer de onze is in fruit, die niet elk jaar voor ons, we hebben een cultivar genaamd Herfstbril. Wat ik vind is de vrucht zal, zoals je zei, het begint gewoon een aantal kleur te tonen, en opeens, als ik er niet op een ladder picking voor zes uur, zal ik geen van de vruchten krijgen, omdat de vogels gewoon weten.

Ik zou zeggen de vrucht, als je het kunt proberen in de toekomst, het is zo heerlijk. Het is als een licht waterige bosbessen, maar het werd gekruist met amandel smaak, omdat het zaad, dat eetbaar is, heeft bijna een bittere amandel smaak.

Dus in het verleden, toen we geluk genoeg om een goede oogst te krijgen, we hebben gemaakt taarten uit hen, we eten ze uit de hand. En wat mooi is alle verschillende niveaus van rijping, ze zijn allemaal goed. Dus de roodachtige aan de donker paarse, ze hebben allemaal een zeer unieke smaak.

De roodachtige, voor mij, als ze worden gekookt als met muffins, ze hadden bijna een soort kersensmaak, terwijl wanneer ze donker worden, ze bijna dan nemen op een bosbessen karakter. Dus je kunt ze eten onder-rijp, wanneer de vogels beginnen te strippen de struiken.

En dat is een andere grote landschap plant omdat het uw-.

Prachtige bloemen, en dan de herfst kleur, juist?.

Ik denk dat de schors, zijn soort van een grijsachtig, en hun structuur kan mooi zijn. Dus het is niet alleen voor de productie, of voor ons of voor de vogels.

En zoals je zei, het gaat door zo veel namen.

En dat is omdat afhankelijk regionaal waar je bent in Noord-Amerika. Ze zijn zeer specifiek voor verschillende sites. Dus je kunt een hele reeks van maten te vinden die past bij uw achtertuin.

: Bijna boomachtig, en sommige zijn heel veel meer dwerg, maar sommige zijn bijna boomachtig, echt.

En sommige zijn struiken, zoals kleine struiken bijna.

En ik zie echt oude die gemakkelijk 15, misschien groter en zo breed, en sommige die meer afgerond en als een traditionele struik soort van een profiel.

De enige waarschuwing die ik zou zetten over de struik, dat het vaak gezegd dat een juneberry kan groeien in gedeeltelijk schaduw en zon, die het kan. Maar we hebben gevonden dat de struik vormt, wanneer ze worden gekweekt in deels schaduw, ze lijken te worden getroffen door ziekte veel meer.

Ik denk dat de delen van het Westen waar ze vandaan komen, zoals Noord-Canada, ze in open zonlicht willen zijn en veel zonlicht willen krijgen. Ik denk dat ze veel meer ongediertebestendig zouden zijn tegen roest en schimmels en dergelijke. En ze zouden betere oogsten krijgen, in termen van de struiken, groeien in volle zon.

Mijn vlierbessen bloeien op dit moment, op dit moment. En dat is een plant die jongen, het is een no-brainer zo ver als het graag groeit. En toch, de productiviteit in termen van fruitopbrengst en ook het insect aantrekkingskracht tijdens de bloeitijd. Dus de vlierbessen, vertel ons over die.

: Ik wilde alleen maar zeggen, we hebben een vlierbessenstruik die groeit in ongeveer de meest verschrikkelijke omstandigheden die je je kunt voorstellen.

De mijne is naast mijn composthoop in halfschaduw. Het is zo uit de weg, dat niemand het ooit opvalt.

Onze zijn in licht, bijna niet helemaal moerasig, maar slechte, zware kleigrond op de bodem van de heuvel, dat ik denk dat een vogel een zaailing liet vallen, ik weet het niet, 30 jaar geleden. En onze bush is ongeveer 25 voet breed-.

Zijn geproduceerd duizenden en duizenden bessen. En de vogels leven erin en we kunnen de vruchten eraf halen.

Ik zou het ook echt onkruidachtig in die zin noemen.

Omdat een onkruid is gewoon een plant op de verkeerde plaats. Met de vlierbessen, mensen kunnen ook de bloemen, vlierbloesems, voor voedselproductie ook gebruiken. En voor vele jaren, Ik gebruikte om een zelfgemaakte wijn te maken met behulp van de bloemen en dan hebben we Ja. Zijn zeer geurige en bloemen, zoals je zou verwachten. Maar als je niet graag alcohol drinken, het maakt een geweldige drank gewoon met een beetje zoetstof.

Of als je een gekke vriendin hebt die van bakken houdt, mijn vriend kwam met haar mee... nou, je moet begrijpen, haar vriendin komt uit Duitsland... en er is een heel traditioneel Noord-Duitse recept.

Je zou denken dat je die bloemkwaliteit van de bloemen zou missen.

Een beetje als een vlierbes donut. Het was decadent, maar heel, heel goed.

En dat is een, zoals je merkt in het boek, dat het echt belangrijk is om te onthouden dat alle groene delen, inclusief onrijpe vruchten giftig zijn. Dus het is er niet een die, zoals je zei met de.

of met de shad of juneberry of hoe je het ook wilt noemen, service-berry, blah, blah.

dat we het misschien een beetje vroeg kunnen proeven zoals de vogels zijn, maar met deze, willen we wachten tot volle rijpheid.

En ik zou eigenlijk suggereren, het is goed om een paar te eten uit de hand.

Maar het zou het enige fruit zijn dat als je en masse verzamelde, ik echt zou voorstellen om te koken.

Dus, ik wil praten over een koppel dat ik nooit heb gekweekt, pawpaw bijvoorbeeld, en persimmon, dus over wie je het eerst wilt praten.

Amerikaanse kaki's zijn niet zo zoet als Aziatische kaki's, maar ze maken het goed door een complexere smaak te hebben. Voor mij, zijn soort van butterscotch en melasse, de smaak. De vrucht moet dood rijp zijn, wat betekent dat het bijna uit de boom moet vallen.

Dus hier komt dat astrentie ding weer binnen, toch?.

Je zal zijn als, Ill wil nooit meer een ander proberen.

Nogmaals, knapperds zijn ongelooflijk aanpasbaar. We hebben verschrikkelijke, slechte klei grond met veel rots, en onze bomen lijken gewoon niet schelen. Ze hebben een soort van een schurk houding. Ze gewoon niet geest nat, natte jaren. Ze vinden het niet erg Soms de bladeren lijken een beetje verschroeid als er een lange, lange droogte.

Maar in misschien 18 jaar van het kweken van die bomen, ze hebben nooit een grote ongedierte, noch pawpaws, noch.

En schaduw, zon? Hoe groot wordt de boom?.

Zon het beste voor fruit, maar deelschaduw is O. Ik heb een paar dat zijn ingestopt in een deelschaduw. Krijg een zelfvruchtige, gerenommeerde, geënte variëteit, dat is het enige ding, want anders kun je gescheiden mannelijke en vrouwelijke planten hebben. Je wilt Szukis is degene die Lee Reich echt liefheeft. We houden van John Rick, die echt groot, bijna 2 inch fruit heeft dat zeer zelfvruchtbaar is. We hebben een grote boom die mooie twee-inch soort van Halloween sinaasappel fruit krijgt die als een melasse soort van boterscotch smaak dat uitstekend heeft.

En dat is ook een echt hoge sier Im echt groot op-.

Ik echt proberen om mensen te laten kijken naar eetbare planten als zeer sierlijk ook, zelfs als ze nooit geprobeerd de vrucht. En de vrucht zal vaak blijven op de boom en niet vallen, en het zal gaan door een vorst. En als dat gebeurt, het zet de suikers een beetje, en de vrucht zal een beetje donkerder en rimpelig. En mijn goedheid, het wordt nog zoeter. De karamel smaak die het had toen het net dood rijp was.

En dus, de pawpaw, wat denk je daarvan? Bomen, ja.

Nogmaals, het grootste ding over pawpaws, je hebt twee om kruisbestuiving. En pawpaws hebben diepe tap wortels, wat betekent dat zodra je ze in de grond, je ze niet bewegen.

En het grootste ding waar mensen problemen mee hebben is wanneer pawpaws jong zijn, ze schaduw nodig hebben, en als ze ouder zijn, hebben ze volledige zon nodig voor de beste productie.

Dus ik denk dat de makkelijkste manier om daar mee om te gaan, wat ingewikkeld kan zijn, is om ze daar te plaatsen waar je wilt dat ze in de volle zon zijn en een tomatenkooi of een armatuur om hen heen leggen die een schaduw-kleed bladerdak heeft.

Dat ze misschien twee of drie seizoenen groeien, en als ze ongeveer 4 voet krijgen, zijn ze meestal klaar voor volle zon.

Ik denk dat het ook zo is, Margaret, over pawpaws, dat ze een tijdje duren voordat ze volwassen worden, om bloemen te dragen, en dan misschien iets langer voor de vrucht te vormen en te volharden op de boom. Maar als je een tuinman, je hebt een niveau van geduld, toch? En de vrucht is Heb je een pawpaw?.

Ze hebben deze smaak die heel moeilijk te beschrijven is omdat-.

het bedekt een heleboel verschillende voedselsmaken. Het kreeg dat tropische, vla, banaan-achtige smaak met een beetje mango daar ook.

Voor degenen die niet weten, die zijn in de vla appel familie, en als je ooit had cherimoya en zuursap, ze zijn van die familie. De bloemen lijken op die bomen en sommige bladeren, dus het is de ene rare neef die ging uit de tropen en geschoten door het Midwesten en dood-end in het schiereiland Michigan, in principe.

Dus, in de laatste twee minuten of zo, Ik wil gewoon meer horen over het bezoek en Hortus Arboretum, en vertel ons een beetje, geef ons de pitch over de plaats, en wanneer ben je open? Doen mensen reserveringen en dat soort dingen, en hoe werkt het?.

Dus waren gevestigd in Ulster County in de stad Stone Ridge. We zijn open voor het publiek op zaterdag en zondag, en mensen konden onze website te bezoeken om hun bezoek te reserveren.

En dan, dus we zijn een Niveau II arboretum, wat in principe betekent dat de meeste van onze houtachtige taxa is geëtiketteerd met behulp van hondenlabels die informatie geven over wanneer we plantten. Was het een zaad? Was het een snijwond? En we hebben ook educatieve bewegwijzering door de tuinen zodat mensen kunnen zelf-tour met een kaart en een soort van een idee over planten.

En we gebruiken deze ruimte echt als een educatieve bron zodat mensen kunnen komen en zien hoe een volwassen pawpaw eruit ziet, of hoe spikenard [Aralia racemosa] eruitziet. En op die manier hen soort van inspireren om te groeien buiten de doos, om dingen te planten waar ze misschien niet bekend mee zijn.

En we proberen en tijd verschillende gebeurtenissen, of hun gesprekken of tours in de tuin wanneer fruit gebeurt. Zo veel mensen weten over kruisbessen, bijvoorbeeld, maar ze gebeuren nu, dat is waarom het in gedachten kwam, maar nooit geprobeerd een. Dus we willen mensen komen en proeven, en we voelen ons alsof als ze iets proeven, ze zullen worden verslaafd.

Voor een ochtend of een middag sessie, is dat hoe het meestal werkt of iets dergelijks?.

Nou, het is erg spannend, om te denken dat je begonnen bent met het planten van uw achtertuin en nu kijk wat je hebt gegaan en gedaan [gelach].

Niet dat ik enige planten of iets, of hebben een beetje een probleem met het verwerven van dingen. Maar ja, ik ben zo blij om met u te praten, en ik weet goed praten snel weer.

door het team van Hortus Arboretum voor één gelukkige lezer. Alles wat je hoeft te doen om in te voeren is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets zoals me tellen in en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ill kies een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten op middernacht dinsdag, 12 juli.

(Disclosure: Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

herdenken van het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

Ik leer altijd iets nieuws en fascinerends op uw podcasts. Ik hou van de dienstbessen in mijn tuinde roodborsten feesten elk jaar op het fruit.

Ik moet de inheemse Aralia te krijgen! Ik heb de Japanse een, zijn prachtig!.

Mijn favoriete fruit om te groeien zijn vijgen. Ik heb momenteel 3 vijgen bomen in mijn achtertuin die ongeveer 5 jaar oud zijn en elk jaar oogst ik ongeveer 250 vijgen in augustus en ze zijn absoluut heerlijk. Zoveel manieren om ze te genieten zoals zelfgemaakte jam, in mijn havermout of vers van de boom.

Interessante Podcast! Ik ben begonnen met het kweken van vlierbessen en frambozen, vooral voor de Cedar Waxwings.

Groeien acht soorten nu.

Ik hou van het kweken van bessen (zwart en rood) in NW Montana en race om ze te plukken voordat de vogels ze allemaal krijgen.

Dit was echt inspirerend! We hebben net een eetbare grens geplant in onze tuin die enkele van de genoemde bessen zo zeer tijdig en bemoedigend bevat. Dank u voor het blijven behandelen van dergelijke interessante en nuttige onderwerpen!.

Ik geniet momenteel van het kweken van zowel bosbessen als aardbeien.

Ik heb geplant pawpaws en dit jaar heb ik13 vruchten, het eerste jaar dat ik had een. Nooit geproefd een pawpaw dus Ik ben erg opgewonden om ze te proberen als ik kan erachter te komen de beste tijd om te plukken. Ook, Ik heb een paar wilde persimmons aan de rand van mijn bos en een paar jaar geleden geplant een Meader persimmon die is begonnen te dragen en heeft aanzienlijk groter fruit. Vorig jaar in de herfst maakte ik persimmon brood dat was erg fruitcake als, en het was heerlijk (Ik ben een fruitcake liefhebber!) En dit jaar ben ik van plan om een paar van mijn zwarte walnoten toe te voegen aan het om te zien of de smaken compatibel zijn. Heel graag om dit boek te lezen!

Hebben zware en natte klei bodems waar ik in zo denken van het geven van vlierbessen een poging!.

Hortus bezocht en ontmoette de gradner/kunstenaar / eigenaren op Open Dag vorige maand! Een geweldige middag of ochtend expeditie die ik ten zeerste aanbevelen, hadden ze rond jaren oorluer toen ik begon met het tuinieren in de HV.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

herdenken het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

onkruid oorlogen: haag gebonden en gevlekte spurt.

inventariseren van inheemse planten, met natuurservies Wesley knapp.

ongebruikelijke inheemse vruchten te kweken, met hortus arboretum.

wat onkruid is het? namen plaatsen aan vervelende planten.

knoflookscapes: uit de tuin, op het menu.

de lastige kwestie van het oogsten van knoflook.

het biologisch kweken van aardappelen: wanneer en hoe te planten, heuvelen en oogsten.

Mijn laatste opdracht: een serie in de New York tijden.

Zaadgevulde hout papaverpadden aka celandine papaverak.

Fragility, impermanencedit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Need.

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

inheemse struiken en kleine bomen, met Marc wolf van bergtop arboretum.

IM ALTIJD op zoek naar meer plaatsen om inheemse planten te stoppen. Mijn huidige missie is langs mijn eigendom randen, waar ik het toevoegen van een meer complexe laag.

ontwerpend met magnolia's, met andrew bunting.

Herinner jij je de eerste planten die jouw oog vingen degenen die jouw toegangsdrugs bewezen in plantaholisch gedrag? Andrew Bunting keek zijn kindertijd uit.

op het spoor van tomatillo's: podcast, en een weggevertje.

ADD THEMA'S TO THE LIST of plants I suddenly nothing are MIAthings I always growd but havent de laatste tijd. The last where did they go? crop:.

beyond organic gardening: ecological garding.

I Watched A ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende kennis van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenenvan de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karre van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze het team leidt dat 85 hectare gevarieerde parkland beheert met een centrale focus op habitatcreatie van bossen, wetlands, en weiden om grond te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

ongewone inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terug naar zoekopdracht.

Half wijnvat beplant met Pampasgras Tinypampa van 125,- voor 105,-.

Witte oleander - hoogte 60-80 cm deze witte oleander ook wel bekend als de nerium oleander heeft een totale hoogte van ca.

Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis. die met hun prachtige bloemen de tropen naar uw huis of tuin brengen!. Uw planten worden in meer dan 98% van de bestellingen met ons eigen vervoer tot in uw tuin bezorgd!. Dit kan komen door watergebrek, of juist te veel. Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.

Geef uw planten een steuntje in de rug met een bamboestok.

Een Nerium oleander houdt van goede voedingsgrond. Nerium Oleander op stam wit hoogte inclusief pot 170-180cm. Zorg dus dat de plant buiten de zomer op een warme plek staat, en niet in de tuin. In de winter zit de Oleander in rust, dan heeft hij betrekkelijk weinig water nodig. Ook het plantensap kan huidirritaties veroorzaken.

Bloeit bij mij te weinig, hij krijgt te weinig aandacht en water.

Marktplaats is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit het gebruik van deze site, dan wel uit fouten of ontbrekende functionaliteiten op deze site. Tuinbonsai- Bonsai- Acer Palmatum en Mediterrane beplanting. U ziet dit ook terug in de prijsverschillen tussen de maten oleanders. Om de plant over te houden zet je hem in de winter binnen.

Rond het Middellands Zeegebied ziet u de Oleander veelvuldig voorkomen, zelfs in de middenberm langs een snelweg.

Nerium Oleander struik rood wit hoogte inclusief pot 70-80cm. Snoei de Nerium alleen als deze echt te groot wordt. Nerium Oleander op stam rood hoogte inclusief pot 170-180cm.  door, en weet dus iedere tuin te laten stralen.

Wanneer kunnen er weer oleanders geleverd worden?.

Dit product is niet online verkrijgbaar.

Weet u wat voor grond uw plant wilt? Potgrond, zaai- en stekgrond, grond voor tropische planten er zijn veel soorten. Als het mogelijk is, zet de plant dan in de buurt van een vijver. BLOG: Zo leven je kamerplanten en huisdieren succesvol samen. De grond mag niet helemaal uitdrogen. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af.

Nerium Oleander op stam wit hoogte inclusief pot 50-60cm.

Nerium oleander struik rood hoogte inclusief pot 100-120cm mediterrane planten haagplanten heijnen haagplanten heijnen is een fami. ! Zorg er wel voor dat er een gat in de bodem van je bak zit, zodat het overtollige water goed weg kan. Plaats de plant niet te dicht bij de verwarming maar voorkom ook een standplaats op een tochtige plek. Deze heester is niet heel goed bestand tegen onze winters, dus zet de Nerium oleander in een pot, zodat hij in de winter naar binnen kan. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!. één van de meest geliefde soorten kuipplanten. Dit wordt vaalgroen, zelfs geel en valt af.

Het beste kunt u de Oleander als kuipplant behandelen, zodat u hem bij intredende vorst binnen kunt zetten op een koele en vorstvrije plek.

Mocht het voor het model van je boompje mooier zijn, dan kun je er wel voor kiezen om hem wat uit te dunnen. In de lente en de zomer zijn er regelmatig hele warme perioden (gepaard met droogte), geef dit exotische boompje in zon periode gerust vaker water. De oleander kan matig vorst verdragen. De bladeren kunnen verwijderd worden met de hand. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug!. Vanaf april kan deze geliefde kuipplant weer naar buiten en zal hij meer energie nodig gaan hebben voor de groei en bloei. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze.

Met de vorst van afgelopen winter - bovenop de natte grond - zouden de oleanders veel schade hebben opgelopen.

BLOG: Waarom je huisdier goed is voor je gezondheid. Hoe geef ik mest aan planten in een half wijnvat. Kweekpotten en trays zijn er in veel maten en kleuren. Nerium Oleander struik rood wit hoogte inclusief pot 70-80cm. We zijn blij dat je een review wilt schrijven. U hoeft niet perse thuis te zijn tijdens de bezorging, indien de betaling reeds heeft plaatsgevonden kunnen wij uw planten op een door u aangegeven plek neerzetten.

Nerium oleander struik rood wit hoogte inclusief pot 70-80cm mediterrane planten haagplanten heijnen haagplanten heijnen is een fa.

De winkelvoorraad is ter indicatie. De oleander is een giftige plant, dus bij een omgeving met veel katten of honden, kan er misschien beter voor een andere plant gekozen worden. Oleander kopen doe je bij Bloembollenkopen. Tevens is deze olijfboom winterhard en kan. Antwoord door: Lieuwe Miedema op 23 jul. ! Een huiskamer is te warm voor een Oleander, probeer een plekje te vinden waar het maximaal 8 °C is, bijvoorbeeld in een schuur of serre. De groeien uit tot grote struiken. Het beste kunt u de Oleander als kuipplant behandelen, zodat u hem bij intredende vorst binnen kunt zetten op een koele en vorstvrije plek.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander kopen

voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen.

De sierlijke en heerlijk geurende schermbloemen van deze struik zijn een lust voor het oog én de neus.

De Oleander bloeit de hele zomer door. Laurier (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') 80-100 cm. Nerium oleander op stam wit hoogte inclusief pot 50-60cm mediterrane planten haagplanten heijnen haagplanten heijnen is een famili. Welke oleander raadt u mij aan en welke potgrootte? Moet ik b.

Kronkelhazelaar (Corylus avalana 'Contorta') D 23 H 20 cm.

Een Oleander boompje wordt vooral geplaatst in een plantenbak of kuip, omdat hij slecht tegen vorst kan. Grote oleander doe een mooi bod en ze is van jou. Mediterrane beplanting, net als op vakantie; wij hebben ze!. Nerium oleander op stam rose hoogte inclusief pot 60-70cm mediterrane planten haagplanten heijnen haagplanten heijnen is een famil.

Met 1 meter boomband maakt u vervolgens de paal vast aan de boom.

Mooie witte oleander  175 cm hoog 125 cm breed  prijs is inclusief grijze pot van 75. Bij oudere exemplaren, in een kuip, hoeft alleen de bovenste laag grond te worden ververst. Ik ben al jaren gek op de oleander ook omdat ik ze tijdens vakantie in Frankrijk en Spanje veel zie, maar dit is de eerste die nu in mijn achtertuin staat. Bloeit bij mij te weinig, hij krijgt te weinig aandacht en water. Deze geliefde kuipplant kan slecht tegen vorst, laat hem dus. Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!. Rode oleander - hoogte 80-100 cm deze rode oleander ook wel bekend als de nerium oleander heeft een totale hoogte van ca. mijn oleander wordt kaal aan de onderkant hoe kan dat. Wij adviseren daarom de oleander als kuipplant te houden.Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen