Scindapsus pictus: the satin pothos that isn't pothos - epische tuinieren

Scindapsus Pictus: The Satin Pothos That Isn't Pothos - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Scindapsus Pictus: The Satin Pothos That Isnt Pothos.

Scindapsus Pictus: De Satijnen Pothos die Isnt Pothos.

die op zoek zijn naar een andere toevoeging aan uw collectie zoeken niet verder dan Scindapsus pictus! Hoewel het technisch gezien geen pothos is (hoewel het een nauw verwant is) is het bijna niet te onderscheiden zoveel zodat het vaak wordt aangeduid als zilver of satijnen pothos.

Het heeft hartvormige matte bladeren en gevarieerde bladeren. Het maakt een mooie aanvulling op elke binnentuin. Deze trailende plant doet het goed in opknoping manden, maar kan ook worden gekweekt in potten en toegestaan om over te sprawlen en te sprawl.

Zilveren satijnen pothos met zijn hartvormige bladeren is een tropische plant en om deze reden, zal het moeten zijn een huisplant in plaats van een buitenplant in de meeste klimaten. De weelderige gebladerte van de satin pothos en het opvallende contrast van de groene en zilver gevarieerde bladeren geven visuele interesse aan uw binnenhuisplant collectie. Deze binnenplanten zullen het meest thuis zijn in een gebied met helder indirect licht in een pot met drainage gaten en een lichte potting mix. Houd uw satin pothos uit de directe zon en u zult genieten van de donker groene bladeren voor seizoenen.

Scindapsus pictus, of satin pothos, is een zeer populaire huisplant.

Kan tot 10 voet hoog in zijn buiten habitat groeien, meestal groeit tot 3 voet als een binnenhuisplant.

Regulier, water wanneer de bovenste inch van de grond droog wordt.

Scindapsus pictus (satin pothos) ontstaan in de tropische gebieden van Zuidoost-Azië. Daar, het zilverachtige visage van Scindapsus pictus groeit op de zijkanten van de bomen. Het kan worden gekweekt buiten op dezelfde manier als een vaste plant in warme klimaten en wanneer gekweekt als een binnenhuisplant, deze zijde pothos plant past precies in andere planten bewoont uw ruimte.

Scindapsus pictus gebruikelijke namen zijn zilveren satijn, satijnen pothos, zilveren pothos, of zilveren wijnstok. Zoals zijn bijnamen zou suggereren lijkt het op de gewone pothos en is een nauwe verwant. Satijnen pothos is ook in de Arum familie. Terwijl deze pothos is een groenblijvende bloeiende plant, bloemen zelden bloeien in huishoudelijke omgevingen.

Scindapsus pictus (satin pothos) is een bossige wijnstok met hartvormige bladeren. Ze hebben ook donkergroen, matte, bonte bladeren. Het woord pictus vertaalt zich naar geschilderd die waarschijnlijk verwijst naar de zilverachtige vlekken van variatie op de donkergroene bladeren.

Wanneer het toevoegen van Scindapsus pictus aan uw collectie, houd in gedachten deze satijnen pothos plant is giftig voor honden, katten en mensen. Het is een beste praktijk om Scindapsus pictus (satin pothos) buiten bereik van alle huisdieren of kleine kinderen te houden.

Er zijn verschillende variëteiten van Scindapsus pictus (en overvloed in het geslacht Scindapsus), allemaal inheems in Zuidoost-Azië. Er zijn de mooie groene en paarse bladeren van Scindapsus pictus exotica, en de uniek gevarieerde Scindapsus pictus argyraeus. Wat het meest spannend is, maakt niet uit wat u kiest, Scindapsus pictus zorg is eenvoudig en leuk!

Een close-up uitzicht op een Scindapsus pictus blad.

Scindapsus pictus (satin pothos) staat bekend als een van de makkelijkste huisplanten om in leven te houden. In feite, de behoeften van alle planten in het geslacht Scindapsus zijn rechtdoorzee, en het kan vergevingsgezind zijn als je het water zo nu en dan uitstellen.

Scindapsus pictus vereisen volle zon die zich vertaalt naar 6-8 uur per dag. Het geeft de voorkeur aan helder licht in de vorm van indirect zonlicht om de matte groene bladeren en gevarieerde bladeren te behouden. Hard direct zonlicht zal de bladeren van satijnen pothos verschroeien. Te weinig licht kan de bladeren hun variatie te verliezen. Het is een beste praktijk om uw satin pothos plant in de buurt van een zuid-georiënteerd venster, maar niet direct voor het in de lijn van direct zonlicht.

Scindapsus pictus kan temperaturen onder 59 graden Fahrenheit niet tolereren waardoor dit een binnenhuisplant voor de meeste USDA groeiende zones, hoewel ze kunnen worden gekweekt buiten in zones 10-12. Deze planten kunnen worden verplaatst buiten in de lente of vroege zomer zo lang als nachtelijke temperaturen blijven in de lage 60s. Het is uiterst gevoelig voor vorst / bevriezingen dus houd dit in gedachten als je ervoor kiest om het buiten te verplaatsen. Overmatige warmteschade kan ook optreden in extreme droge warmte waardoor de blad tips te bruin worden. Groeien van de satijn pothos als een binnenhuisplant zal helpen deze potentiële problemen te elimineren.

Scindapsus pictus zorg omvat het simuleren van dezelfde omgeving de planten ervaren in hun inheemse bereik. Deze tropische plant houdt van vochtigheid en regelmatige besproeiing. Bruin blad tips kan aangeven droge lucht en in dit geval, kan het nuttig zijn om een plant bevochtiger in de buurt toe te voegen. Verhoog de relatieve vochtigheid tot 40-50% om deze problemen te voorkomen. Satin pothos doet het beste in een plastic pot met een aanzienlijke drainage gat. Water regelmatig, waardoor de grond te drogen tussen het water aan de top twee inch. Breng kamertemperatuur water voor de beste resultaten. Verminder water in de wintermaanden wanneer de plant groei vertraagt voor het seizoen. Dan weer toenemen in het voorjaar als uw Scindapsus pictus planten beginnen te groeien nieuwe wortels en nieuwe groei in het groeiseizoen.

Te veel water kan uw Scindapsus pictus planten in gevaar brengen wortelrot. Zorg ervoor dat de drainage gaatjes in de pot u groeien uw plant zijn breed genoeg en het groeimedium is geschikt.

Deze vining plant doet het goed in hangende manden, maar ze zullen ook groeien in een pot die wordt geplaatst op een plank of op de grond. Zorg ervoor dat de container vullen met.

Satin pothos geeft de voorkeur aan zijn wortels worden vochtig gehouden, maar niet gewaterlogd of soggy. Het geeft ook de voorkeur aan licht zure grond ph tussen 5-6, maar kan ook neutrale bodems verdragen. Als je werkt met een slechtere pot mix, voeg een aantal.

Satin pothos bladeren verbinden met de belangrijkste plant op slanke stengels.

Breng een 20-10-10 verdunde huisplant vloeistof.

maandelijks tijdens het groeiseizoen. U kunt verminderen bemesting gedurende de wintermaanden. De toevoeging van maandelijkse bemesting zal helpen het blad levendig en gezond te houden. Verdun de meststof tot half-sterkte en geleidelijk toenemen als de lente en zomer gaan. In de herfst, verminderen de concentratie.

Scindapsus pictus heeft een bossige groei gewoonte en hoeft niet noodzakelijk snoeien. Echter, af en toe snoeien van de zilverachtige bladeren en groene stengels kan het stimuleren om meer groei te zaaien. U kunt ook de plant dunner via snoeien.

Als u ervoor kiest om uw satijnen pothos te snoeien dan zal dit u ook de mogelijkheid geven om uw stekken te propageren.

Neem stekken tijdens de zomer wanneer plantengroei op zijn hoogtepunt is voor het jaar.

in het water en ze moeten wortelen in ongeveer een maand. Scindapsus pictus heeft een krachtig wortelsysteem en kan zelfs luchtwortels en klim omhoog bomen op deze manier in zijn inheemse habitat. Zodra uw stengels hebben gezet meetbare wortelgroei dan kunt u ze rechtstreeks te transplanteren in potgrond in een geschikte pot.

Repot in het voorjaar als de plant is ontgroeid zijn huidige container. Verhoog de pot grootte langzaam gaand 1-2 inch groter dan de huidige pot. Dit zal u helpen te voorkomen dat groeiende problemen veroorzaakt door te veel water door het niet hebben van extra grond aan water om de hele pot vochtig te houden.

Satijn pothos kan krijgen stoffig binnen en moet zijn bladeren afgeveegd.

Satijn pothos is een grote beginner huisplant omdat het over het algemeen ongediertevrij en heeft weinig ziekteproblemen. Echter, er zijn een paar zorgen met satijnen pothos die kunnen op te komen.

Vaak voorkomende problemen zijn meestal te wijten aan een van beide.

Vermijd overwatering door te wachten tot de bovenste paar centimeter grond uitdrogen voordat weer water te geven. Overwatering kan leiden tot gele bladeren. Omgekeerd, als je merkt dat krullen bladeren dit kan wijzen op onderwater. De twee dingen die satijn pothos niet goed verdragen zijn koude tochten en doorweekte grond. Gele bladeren kunnen ook optreden met onjuiste vochtigheid. Houd de zilverachtige groene gebladerte gezond met de juiste drainage, water, en vochtigheid.

en gebruik te veel mest in pogingen om de bloei te forceren. Dit zal stress Scindapsus pictus argyraeus of Scindapsus pictus exotica plant, waardoor het in gevaar komt voor het oplopen van ziekten.

kan uw satin pothos besmetten, vooral als je besloten hebt om het buiten te brengen in de warme weermaanden. De schubben kunnen liften op uw plant terug binnen waar het snel zal blijken met het ontbreken van outdoor roofdieren. Schaal zal verschijnen als kleine, bruine afgeronde klompen op uw planten stengels en bladeren. Pop deze insecten met een q-tip ondergedompeld in alcohol. Als de besmetting van deze bruine vlekken niet te ver is gevorderd dan verwijderen geïnfecteerde bladeren om hun verspreiding te voorkomen. In meer ernstige gevallen kunt u een organisch insecticide zoals.

Conventioneel contact insecticiden werken ook.

zijn de meest voorkomende kwestie voor de meeste binnenhuisplanten. Ze geven de voorkeur aan een warme, droge omgeving met lage vochtigheid. Een goede preventieve methode is om de vochtigheid rond uw huisplanten te verhogen. De eerste tekenen van mijten zullen kleine gaten in de bladeren of kleine geelachtige vlekken op het blad. U kunt zelfs merken kleine webclusters op de bladeren ook. Als spinmijt is al verschenen, maar er is weinig tot geen schade aan de plant dan kunnen ze waarschijnlijk handmatig worden verwijderd met een krachtige spray van water of vegen uw planten met een vochtige doek. Als de besmetting is ernstiger, dan insectendodende zeep of organische insecticiden die.

kan effectief zijn in het elimineren van alle spinnenmijt.

is de belangrijkste ziekte die uw satijnen pothos kan beïnvloeden. De symptomen van wortelrot zullen verschijnen als een zachte muzige stam, verwelking, en natuurlijk rotte wortels. Dit soort rotting is moeilijker te herstellen van, maar kan worden verholpen als er nog verse, witte wortels op de plant die nog niet zijn veranderd in mush. Snijd de rotte wortels en plant ze in een pot van droge grond.

Scindapsus pictus Hassk heeft veel grotere witte vlekken op de bladeren.

Q: Hoe zorg je voor pictus Scindapsus?.

Water regelmatig wanneer de bovenste inch van de grond uitdroogt. Snoeien zo nodig en zaaien stekken als gewenst. Deze plant heeft dezelfde zorgvereisten als standaard pothos.

Beide zijn in de Araceae familie, echter, Scindapsus is zijn eigen geslacht.

A: Nee, het heeft een relatief langzame groei.

A: Ja, echter, de bladeren kunnen hun variatie verliezen.

Beerbes: Low-Growing Perennial Groundcover.

Kruipend Tijm: Bloeiende kruiden en grondbedekking.

Ik creëerde Epic Tuinieren om te helpen onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Uw planten worden pas bij diverse gespecialiseerde kwekers verzameld, nadat uw bestelling is geplaatst.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

De bezorgdag is afhankelijk van onze route die week. Alle delen van deze plant zijn giftig. Informeer mij wanneer dit product weer op voorraad is. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Op planten vanuit de volle grond, deze planten kunnen geplant worden in de periode van november t/m april, zit groeigarantie t/m 1 juni. U kunt een dergelijke oleander wat terugsnoeien om de vorm mooi te houden. Indien u de plant in een pot zet, adviseren wij de plant, binnen op een koele vorstvrij plek, te laten overwinteren.

Vraag door: willekens samuel op 24 aug.

U kunt het natuurlijk proberen als u een goed beschutte plek heeft. Ik ben op zoek naar 3 oleander op stam +- 200-250cm hoog en alle 3 gelijke hoogte roze of witte bloemen. The total height for 6/8 cm is around 250-300 cm. Als het goed is, komt de schimmel dan niet meer terug. Anders waren die lichtgroen of geel. Bolhortensia (Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle') D 19 cm.

Bescherm matig winterharde exotische planten bij strenge vorst met een laag stro of takken of pak ze in met speciale folie of vliesdoek.

Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij. Laat de plant wennen als hij vanuit een koudere naar een warmere omgeving gaat. De Oleander kan slechts enkele graden vorst verdragen. Ben een beetje aarzelend om te bestellen, gezien de reviews mbt weinig knopvorming/bloemen. Wij hopen deze vanaf eind deze maand weer te kunnen leveren. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Hieronder vindt u een tabel met de bezorgkosten. Dit wordt vaalgroen, zelfs geel en valt af.

De Oleander kan enkele graden vorst verdragen.

Oleander is een mooie, groene, bloeiende struik die je vooral in warmere oorden tegenkomt. Zet de pot, bak of kuip bij vrieskou op een lichte, beschutte plek. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Wij verwachten deze vanaf eind voorjaar/ begin zomer weer te kunnen leveren. Let wel goed op met kinderen en huisdieren.

! Zorg er wel voor dat er een gat in de bodem van je bak zit, zodat het overtollige water goed weg kan.

Wanneer zal de Oleander als boom (wit) terug beschikbaar zijn ?. U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!. Kies een mooie, maar ruime pot, bak of kuip. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. Als je je Oleander wilt snoeien, doe dit dan in februari/maart, hou er wel rekening mee dat hij dat jaar weinig zal bloeien. Goeie zoekfunctie we site, meeste planten goede kwaliteit.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander kopen

Uw planten worden in meer dan 98% van de bestellingen met ons eigen vervoer tot in uw tuin bezorgd!.

Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons.

Een Oleander, in ons klimaat, staat het liefst in een. Bestellingen die t/m zondag worden geplaatst kunnen vanaf donderdag worden geleverd. De Oleander bloeit de hele zomer door. Oleander (Nerium Oleander) | Mediterrane Planten Heijnen | Haagplanten-heijnen. Snoeit u in het voorjaar dan is er wel kans dat de plant minder bloeit. Oleander bestellen doet u eenvoudig online!. Op mijn achterbalkon staan ze de hele winter buiten en bloeit en groeit fantastisch.

De Nerium Oleander is prachtig om te zien.

De witte orleander die jullie nog op voorraad hebben is die op stam of een gewone struik?. Vanaf april kan deze geliefde kuipplant weer naar buiten en zal hij meer energie nodig gaan hebben voor de groei en bloei. Internationale leverancier van Bloembollen en Zaden. In te natte grond staan vindt de Nerium Oleander vreselijk. Het onderhoud dat u aan de plant heeft is minimaal. Bij het snoeien kunt u daarom het beste goede handschoenen dragen. De bezorgdag is afhankelijk van onze route die week. U kunt eventueel in de lente de plant een beetje uitdunnen. U hoeft niet perse thuis te zijn tijdens de bezorging, indien de betaling reeds heeft plaatsgevonden kunnen wij uw planten op een door u aangegeven plek neerzetten.

Hieronder vindt u een tabel met de bezorgkosten.

Alles over de Oleander (Nerium oleander) D 20 H 80 cm. De Oleander heeft namelijk altijd dorst. Stimuleer zijn groei, bloei en weerstand door. Er bestaan enkelbloemige en dubbelbloemige.

De Oleander bloeit wit de hele zomer door.

Directplant geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik groeigarantie!. Oleander kopen? Nerium oleander, vele kleuren | Intratuin. De plant is rijk vertakt, zeer bossig en wordt in een pot of kuip meestal maximaal zon 2 meter hoog. Bestaat er een variant die onder deze omstandigheden zou kunnen overleven tijdens de winter? Ik heb deze prachtig bloeiende bomen gezien aan het Gardameer waardoor ik concludeer dat er varianten zijn die in laag België ook zouden kunnen overwinteren in de volle grond. Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen. Ik ben al jaren gek op de oleander ook omdat ik ze tijdens vakantie in Frankrijk en Spanje veel zie, maar dit is de eerste die nu in mijn achtertuin staat. wij bezorgen door heel Nederland en België. Ook het plantensap kan huidirritaties veroorzaken.

Verwijder dan alle aangetaste delen uit de plant.

door de potgrond te mengen! In eerder genoemde warme perioden kun je ook gerust wat bijmesten, zodat je zeker weet dat jouw Oleander voldoende voeding heeft!. De Nerium Oleander geeft uw tuin een exotische sfeer en doet u denken aan heerlijke vakanties in warme landen. Die plek moet ook een beetje verwarmd zijn, maar let op: het mag er ook weer niet té warm zijn. Informeer bij jouw Intratuin vestiging. Let sowieso goed op waar je deze schone neerzet, deze plant is giftig voor mens en dier. nl/tuintips/hoe-kun-je-zien-of-je-plant-nog-leeft/.

Neem contact op met de winkel om zeker te weten dat dit product op voorraad is.

Alle bestelde planten brengen wij ook naar de afhaalpunten, er is geen verschil in levertijd bij afhalen of bezorging aan huis.

Informeer bij jouw Intratuin vestiging. Het is goed om te weten dat de schimmel zich verspreidt via waterdruppels. Planten in pot kunt u het hele jaar door in de tuin zetten. Bij u in de tuin staat hij in de zomer dan ook het liefst bij een vijver of waterpartij in de buurt, als dat mogelijk is. Alleen op deze manier bent u verzekerd van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!. in een doos gestopt en met de pakketdienst bij u afgeleverd, planten versturen per pakketdienst is niet bevordelijk voor de planten. De plant houdt enorm van warmte en vocht.

Nerium oleander is een wintergroene exotische plant.

Ze staan op verschillende plaatsen. Op maandag ontvangt u eind van de middag een mail van de afdeling planning met de bezorgdag en bezorgtijd, en in het geval van afhalen ontvangt u de dag en tijdstip waarop de bestelling voor u klaar staat op het afhaalpunt. dan kan deze topper op zijn best gaan groeien en bloeien. Verwijder de Oleander uit de plastic pot en dompel de wortelkluit in water en zet hem daarna in de aarde. Directplant geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik groeigarantie!. Zo maken de wortels goed contact met de grond. Dit product is niet online verkrijgbaar. Wij staan u te woord in uw eigen taal.

Zorg er wel voor dat het overtollige water weg kan lopen.

We hebben zowel oleanders beschikbaar op stam (als boom) evenals als struik. Op planten vanuit de volle grond, deze planten kunnen geplant worden in de periode van november t/m april, zit groeigarantie t/m 1 juni. Tijdens het bestellen kunt u middels de kalender een voorkeursdatum voor levering aangeven. Hij is in ons land eigenlijk alleen goed over te houden als kuipplant.

Snoei de Nerium alleen als deze echt te groot wordt.

nl/tuintips/gebreksverschijnselen-planten-met-voedingsproblemen/. Informeer bij jouw Intratuin vestiging. Dit kunnen wij alleen doen omdat wij volledig achter de kwaliteit staan van onze planten. Moeten die er helemaal af? Ik wil de oleander die in de volle grond staat proberen te laten overwinteren in de tuin. Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit. U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd, omdat wij geen planten op voorraad hebben!. Geef de Oleander de eerste tijd heel veel water. En ontsmet daarna goed uw snoeigereedschap.

goede levering en voorzichtige behandeling van de geleverde producten.

Oostenwind Kan deze plant tegen vorst? En tot hoeveel en mag hij op een hoek staan waar hij weleens een oostenwind vangt?. Doe een flinke laag hydrokorrels op de bodem en vul deze aan met een laagje mediterrane potgrond. Als u nu snoeit zal hij wel minder bloeien dit jaar. Met de juiste verzorging kun je jaren genieten van jouw Oleander.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen