Toch, elk jaar lijkt het dat we krijgen meer intense regenstormen

Ze noemden het de storm van de eeuw. ) van regen viel in de spanne van een paar uur. Toen ik thuis kwam, niet alleen strekte water zich uit over mijn achtertuin, maar ook de achtertuinen van de buren aan beide kanten.

Ik had nauwelijks tijd om te denken over mijn tuin als 12 inch (30 cm.) water stond tegen mijn schuurdeuren. Mijn paarden, hond, katten en eenden waren binnen. Toen ik door de schuur deur raam, alles was zwevend. De hond stond op zijn opgeheven bed, voorpoten op de bovenkant van het voer vat als hij probeerde droog te blijven.

Ik wist dat ik snel moest handelen en de dieren moest evacueren. Toen ik de deuren openduwde, stortte er water tegen hen in de schuur. Door het diepe water slenterde ik snel en al snel waren alle dieren veilig buiten en op hogere grond.

Het was dagen later, voordat ik de schade aan mijn achtertuin en bloemperken merkte. Onze focus was geweest op het wegpompen van het water, dan het opruimen van de natte soggy puinhoop in de schuur. Nu was het tijd om de schade aan onze planten te inventariseren.

Slechtst getroffen waren de planten die ondergedompeld waren. Delen ervan waren een aantal dagen onder water gebleven. Toen het water uiteindelijk uitdroogde, was het gras bedekt met modder. We moesten grote delen van de achtertuin herzaaien.

De bloemen in de buurt van de schuur waren ook slachtoffers. Mijn brandende ster, dianthus en blauwe fescue was onder water geweest en vertoonde nu tekenen van waterstress. Van donkere vlekken op de stengels tot bruine en verwelkte bladeren die uiteindelijk vielen, deze planten bezweken aan hun waterschade.

Het was niet tot de volgende lente dat ik merkte dat de hyacint bollen geplant in de voorkant van de schuur dont ontstaan. Mijn azalea's op dezelfde locatie ook wankelde. Terwijl azalea's doen als vochtige grond, hun ondiepe haarachtige wortels dont tolereren soggy voorwaarden.

Een ander slachtoffer van de vloed was de taxus die werd geplant in een verhoogd bed naast de schuur. Hij stierf niet, maar de grond in het verhoogde bed was onstabiel geworden door waterverzadiging. Nadat het water was afgenomen, leunt de struik. Deze struik was even groot als de andere taxussen voor de schuur, dus mijn doel was om het recht te zetten in plaats van het te vervangen.

Toen de omstandigheden gunstiger waren, groeven manlief en ik voorzichtig rond de struik. We trokken voorzichtig de struik recht en terug gevuld vuil rond en onder de wortelbal om het te egaliseren. We staken het vervolgens om te voorkomen dat het leunt totdat de wortels weer werden gevestigd. Het was veel werk, maar de struik overleefde.

Die storm van de eeuw was bijna twintig jaar geleden. Sinds die tijd, hebben we te maken met meerdere incidenten van.

Toch, elk jaar lijkt het dat we krijgen meer intense regenstormen.

In het praten met mijn buurman, we het allebei eens over de oorzaak.

Helaas betekent dit dat mijn overstroming in de achtertuin de komende jaren wel eens erger kan worden. Als tuinman is mijn langetermijnoplossing om me aan te passen door waterliefhebbende soorten in overstromingsgebieden van de achtertuin te planten.

The Essential Guide to growing Delicious Tomatoes.

Of je nu een eerste keer tomaten telener of meester tuinier, groeien uit zaad of uit zaailingen, we beloven onze tomaat eBook is het enige hulpmiddel dat u nodig hebt om heerlijke tomaten te groeien jaar in en jaar uit (okay, misschien niet de.

We hebben geschetst elke stap van het proces voor u in een compleet, gemakkelijk te lezen boek. En het beste deel is zijn volledig GRATIS! Klik op de knop hieronder en download vandaag!.

Van het begin van de zomer tot en met het late najaar.

De oleander wordt zo'n 3 meter hoog en is een groenblijvende struik.

Met 1 meter boomband maakt u vervolgens de paal vast aan de boom. Snoei dode takken weg en knip lelijk blad af. De jonge Oleanders helemaal niet. Denkt u eens in hoe mooi de plant zal staan. In te natte grond staan vindt de Nerium Oleander vreselijk.

Bestellingen die t/m zondag worden geplaatst kunnen vanaf donderdag worden geleverd.

Koop een ecologisch bestrijdingsmiddel en bestrijd met goed gevolg de luis en spint. U hoeft niet perse thuis te zijn tijdens de bezorging, indien de betaling reeds heeft plaatsgevonden kunnen wij uw planten op een door u aangegeven plek neerzetten. Tot de verdere voorzieningen van het hotel behoren een tv-ruimte en een speelruimte. Oleander bestellen doet u eenvoudig online!. Een Oleander boompje heeft in een plantenbak of kuip. De Oleander is niet geschikt als kamerplant.

Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij.

Oleander is een mooie, groene, bloeiende struik die je vooral in warmere oorden tegenkomt. De oleander kan matig vorst verdragen. Tuinier tips, nieuws en acties, schrijf je in. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug!.

In de winter zit de Oleander in rust, dan heeft hij betrekkelijk weinig water nodig.

Oleander (Nerium Oleander) | Mediterrane Planten Heijnen | Haagplanten-heijnen. Verder is een haardroger aanwezig. Wij adviseren daarom de oleander als kuipplant te houden. Wat moet ik weten over de Kamado barbecue?.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander kopen

Geen verborgen kosten en altijd de meest actuele prijs.

Geef hem wel genoeg, maar ook weer niet te veel water.

En de sappen van de plant kunnen huidirritatie veroorzaken. Zorg voor drainagegaten in de pot, zodat te veel water kan weglopen. Zou u ons een foto kunnen sturen naar info@directplant. is een wintergroene exotische plant. dan kan deze topper op zijn best gaan groeien en bloeien. Deze Oleander op stam heeft nog een ander fijn voordeel: hij is namelijk onderhoudsvriendelijk!. In de winter staat hij het liefst op een plek waar het 4 tot 8 °C is, dus bijvoorbeeld in een schuur of serre. Snoeien is in principe niet nodig.

Vanaf april, mei kunt u de plant weer buiten zetten.

Dit product is niet online verkrijgbaar. Jonge planten ieder jaar verpotten. Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor. Een roze Oleander kunnen wij leveren. BLOG: Waarom je huisdier goed is voor je gezondheid. Oleander kopen? Nerium oleander, vele kleuren | Intratuin.

Zomers dagelijks veel water geven.

Een verfrissende duik in het binnen- of buitenbad zorgt voor verkoeling op hete dagen. De Oleander oftewel de Nerium Oleander is een plant uit de maagdenpalmfamilie en is een van de gemakkelijkste en meest geliefde planten die er zijn. De sierlijke en heerlijk geurende schermbloemen van deze struik zijn een lust voor het oog én de neus. U kunt eventueel in de lente de plant een beetje uitdunnen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen